Hard aan het werk achter de schermen / EpilepsieNL munt

Er valt nu nog niet veel te zien, maar achter de schermen zijn we hard aan het werk aan de eerste podcast afleveringen. Misschien is er zelfs al wat opgenomen 😉. In ieder geval zijn de eerste ideeën niet alleen gevormd, maar ook al uitgewerkt en zijn er al wat inleidende gesprekken gevoerd met diverse mensen.

In de tussentijd zijn onze EpilepsieNL penningen binnengekomen. De penningen, waarvan Miljuschka Witzenhausen de eerste penning eind Maart ceremonieel heeft geslagen voor EpilepsieNL, is ter ere van het 130-jarig bestaan van hun inzet voor mensen met epilepsie en hun omgeving. Eerst afzonderlijk als het Koninklijk Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland, sinds 2021 samen als EpilepsieNL.

Met behulp van de uitgifte vragen EpilepsieNL en de Koninklijke Nederlandse Munt aandacht voor epilepsie.
In Nederland hebben meer dan 200.000 mensen epilepsie. De meeste mensen hebben geen aanvallen meer door hun medicatie. Maar een derde van de mensen met epilepsie blijft aanvallen houden. Een gedeelte van die mensen heeft hulp nodig bij of na een aanval: er moet dan iemand in de buurt zijn die kan helpen. Dit is de reden dat er twee penningen zijn uitgebracht. Op beide penningen is het hoofd van een meisje afgebeeld, waarbij de hersenen zichtbaar zijn.

Op de linker penning staat de afbeelding van hersenen bij een persoon zonder epilepsie. Op de rechter penning staan dezelfde hersenen afgebeeld, maar dan met UV-gekleurde puntjes. Deze beelden de storingen in de hersenen uit die voorkomen bij mensen met epilepsie. Op de achterkant van de penningen staan hersengolven afgebeeld, op de linker van iemand zonder epilepsie, op de rechter van iemand mét epilepsie.

De penningen zijn in een beperkte oplage verkrijgbaar bij de Koninklijke Nederlandse Munt via deze link.

Disclaimer: Wij hebben de penningen gewoon op eigen initiatief gekocht. Wij hebben geen geld of goederen ontvangen voor dit bericht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *